keskiviikko 20. tammikuuta 2016

:)

Moikkamooiii!

Pian on eka kuukausi 2016 vuotta takana ja mahtava fiilis! Treenit kulkee hyvin ja ruoka maistuu, mikäs sen parempaa. :) Halusinkin valaistuttaa kuinka ennen ajattelin ja varmasti useat vieläkin ajattelevat, että fitness elämäntyyli olisi todella kaavamaista ja samoja ruokia syötäisiin päivästä toiseen. Se on totta, että tästä elämäntyylistä voi tehdä itselleen sellaisen, mutta sen ei tarvitse olla sellaista aina. Ja sen olen tajunnut vasta nyt itsekin. No ennen ajattelin aina, että kaikki se mitä lapuissa lukee on se ja siitä ei sitten varmana poiketa tai mitään ei muuteta, eihän niitä nyt voi muuttaa jos haluan onnistua tässä kaikessa...eihän se niinkään voi olla. Meni aikaa ja ahdistukseni lisääntyi koska olin tehnyt siitä kaikesta itselleni niin kaavamaista, joten aloin syyttämään päässäni kaikkea mikä liittyikään fitnekseen. Siitä pitkälti kesän ahdistuksen johtuivat, koska olin ns. tietämätön. Tiedän, että olisin saanut kaikkea mahdollista tietoa, neuvoa, apua ihanilta valmentajilta, mutta ajattelin epäonnistuvani jos rupeaisin liikaa kyselemään ja haluamaan jotain muutoksia. Kuinka hölmöltä se kuulostaakaan. Nyt on kuitenkin eri tilanne enkä halua niinkään muistella vanhoja, eletään hetkessä ja nautitaan!

Niiiin nyt olen innostunut tästä IIFYM= If It Fits Your Macros tyylisestä syömisestä. Aluksi hain itse netistä jtn tietoa ja selityksiä, mutta nyt tänään kävin juttelemassa Ringan kanssa ja tajusin asian paljon paljon paremmin! Voi itse suunitella ruokailuja ym.
Eli.."IIFYM on lyhenne fraasista ”If It Fits Your Macros”. Tämän ideologian pääpointtina on sovittaa päivän aikana syödyt ruoka-aineet kyseisen päivän tavoiteltuihin makroravinnemääriin. Joustavimmillaan jokainen päivä voi koostua eri ruoka-aineista, kunhan päivän päätteeksi protskua, hiilaria, rasvaa ja kuitua tulee tavoiteltu määrä." (teksti kopsattu Fastin sivuilta.  http://www.fast.fi/2014/iifym-eli-makrojen-sovittaminen/ ) Se tarvitsee opettelua, kuten monet muutkin asiat, mutta aina on kiva oppia kaikesta lisää ja kokeilla! Kaikki on niiin mielenkiintoisaa!!
IIFYM siis tekee ruokailustakin joustavampaa. :) Nyt jos pikkuhiljaa itsekkin pääsen tähän sisälle, hih! Ei sen siis ihan joka päivä tarvitse olla sitä kuuluisaa pelkkää kuivaa riisiä ja kanaa..

Ja minkä nyt kanssa pitää ymmärtää ja mikä on totta, minkä itsekin tajusin, että kisoihin valmistujilla sehän on tarkempaa. Ehkä ennen ajattelin aina että kaikki syövät aina ja joka päivä pelkkää parsakaalia ja kanaa, vaikka ei kisoihin olisikaan menossa. Ajattelin, että ihan outoa se on. Mutta tottakai, jos sinulla on tavoite kisoihin, päivämäärä päätetty milloin sinun pitää olla just siinä parhaimmassa kunnossa ikinä, teetkin kaiken tarkasti ja parhaiten miten pystyt. Niin ruokailun kuin treeninkin suhteen. Silloin on väliä tuliko vähän liikaa puuroa tai liian iso banaani. Ja valmentajien ohjeita noudatetaan ja tehdään kaikki onnistumisen eteen. Kyllähän muissakin kilpaurheilulajeissa valmistutaan parhaiten mahdollisin tavoin kisoihin. Se on eri asia kun olet off-seasonilla. En ole mikään asiantuntia, mutta niin mä ainakin uskon ja ajattelen.

Kaikki ruokailu, treeni, hyvinvointi....ym. asiat ovat niin monen kanttisia juttuja ja todella mielenkiintoisia. Jos on kuullut juttuja no vaikka esim. juuri fitneksestä, saattaa luulot ollakkin ihan vääriä. Asioitakaan ei kannata heti tuomita kuuleman perusteella niinkuin mitään muutakaan! Itseäni ainakin kiinnostaa hirveästi nämä kaikki ruokailu, treeni ym. asiat. Haluankin oppia kokoajan lisää ja lisää..



Kuvahaun tulos haulle gym memes


Kuvahaun tulos haulle gym memes


Kuvahaun tulos haulle gym memes

Noniin hyvää yötä ja energistä viikkoa! ;D <3



<3:Maija


2 kommenttia:

  1. Hei! Näytät upealta! :) millaista pakaratreeniä yleensä teet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Voi kiitos :) ajattelin täs pian,jossain kohtaa kirjottaa omista treeneistä/liikkeistä, kandee tsiigaa sitten!=)

      Poista